Tiramisu is heel eenvoudig om te maken. Ook al denk je bij de eerste hap misschien dat dit Italiaanse nagerecht alleen gemaakt kan worden door een doorgewinterde kok, heb je het mis!
Geduld en schoonheid
De uitdaging bij dit Italiaanse toetje ligt eerder bij geduld en schoonheid. Want.. serveer je de tiramisu te vroeg heb je kans dat het niet goed is opgesteven en loopt het zo weg. Daarnaast hebben de smaken zeker een nacht de tijd nodig om helemaal door te kunnen trekken.
Voor meer luchtigheid in dit machtige toetje, klop je eiwitten stijf. En voor degene die zich afvragen waarom dat hen nooit lukt? Dit gaat alleen met brandschoon én vetvrij materiaal! Dus extra aandacht voor deze twee factoren en het resultaat is dat niet alleen je tafelgenoten maar vooral jezelf zult verrassen.
Ingrediënten voor 6 personen
Voorbereiding: 50 minuten plus 8 uur opstijven in de koelkast
- 2 eiwitten
- 4 eidooiers
- 150 gram poedersuiker
- 400 gram mascarpone (de Lidl verkoopt tegenwoordig ook mascarpone)
- 1 pak lange vingers
- 175 ml vers gezette, extra sterkte koffie
- 1 DL Ameretto
- Cacao, om te bestuiven.
Bereidingswijze
- Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf.
- Klop van de eidooiers met de suiker in een
andere kom een bleke, luchtige massa. - Spatel er voorzichtig de mascarpone en dan het
eiwit door. - Dompel een voor een de lange vingers door de
koffie, en rangschik in de schaal. - Besprenkel de lange vingers gelijkmatig met een
Ameretto. - Bedek de lange vingers met een laag mascarpone.
- Ga zo door met laagjes tot alle ingrediënten op
zijn en eindig met een laag mascarponeroom. - Bestuif het gerecht met cacao en zet het 8 uur
in de koelkast.
Geef een reactie