Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

De waardevolle les van Anton

26 april 2025 By Gertrude Reageer

Het eerste wat ik doe als ik de tuin op kom, is checken hoeveel asperges er zijn opgekomen. Dit is het vijfde jaar dat ik aspergebedden heb, en het derde jaar dat we ervan kunnen eten.
Asperges zijn niet voor niets delicaat: de eerste twee jaar mag je ze niet steken, de wortels moeten eerst krachtig worden.
Maar het wachten is lonend! Vanaf het eerste moment dat er een asperge kop boven zich boven het maaiveld steekt, weet ik: vanaf nu hebben we elke week asperges op tafel. En mijn vrouw is er dol op!

Buurman Toon ziet al jaren dikke, wit gouden staven uit mijn tuin komen en in mijn fietstas verdwijnen. En elk jaar weer zegt hij: volgend jaar ga ik ook asperges kweken.
Dit jaar vroeg hij waar ik de plantjes had gekocht. Maar enkele weken later, nadat hij zich realiseerde dat hij twee jaar moest wachten, maakte hij toch andere plannen voor zijn kostbare grond.
Vanmorgen verdween mijn aspergeoogst niet in mijn fietstas, maar gaf ik ze aan buurman Anton.
Hij vertelde me een les,
waarvan ik me op dat moment realiseerde wat voor waarde erin schuilde.
Om die waarde uit te drukken, overhandigde ik hem mijn oogst van het witte goud.

Allium
Zomerklokje
De bezige bij

Categorie: Gertrude in de tuin, Imbolc (lente)

Vorig bericht: « Visitekaartje, flyer & logo || Holistische Praktijk Lief & Leef
Volgend bericht: Het inwijden van een natuur altaar »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.