Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

De smaak van Parijs

22 december 2018 By Gertrude Reageer

De smaak van Parijs

Toen ik nog niet zo lang geleden een bezoek bracht aan Parijs, was ik van mijn stuk gebracht door de heerlijke eet-geuren die ik door de hele stad rook. De stad rook zo lekker, dat het me bijna ontroerde. Geuren die ik ruik sla ik op, en koppel ik aan een herinnering. Toen ik deze in 24-gemarineerde sucade maakte en daarna proefde was ik meteen terug in Parijs.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingstijd: 24 uur + 3 uur = 27 uur

  • 700 gram sucade
  • 1 fles côte du rhone (gebruik in dit gerecht geen slobber wijn, dat gaat ten koste van de smaak)
  • ½ sinaasappel, gewassen en in partjes gesneden
  • 3 takjes tijm
  • 1 teen knoflook, gepeld en gesneden
  • 1 ui, gepeld in zessen gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 4 wortelen, gepeld en in schijfjes gesneden
  • Peper en zout
Zo ga je te werk
  1. Doe het vlees in een grote kom of schaal en giet daar de wijn erop. Voeg de ui, knoflook, wortel, laurier, sinaasappels en peper en zout aan toe.
  2. Dek de schaal af met folie en laat het voor 24 uur marineren.
  3. Haal het vlees uit de marinade, en haal de stukjes die eraan blijven plakken eraf.
  4. Voeg olijfolie in een pan met dikke bodem, en als de olie heet is braad je het vlees erin aan.
  5. Haal het vlees uit de pan, en giet de marinade erin. Breng dit aan de kook, en laat dit voor 5 minuutjes koken.
  6. Doe het vlees terug bij de marinade, met de tomatenpuree en het kippenbouillontablet en laat het ten minste nog 4 uur zachtjes stoven.

Serveer deze stoof met knofook-aardappelpuree en stoofpeertjes .

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten, Samhain (winter) Tags: De Franse keuken

Vorig bericht: « Kerststerren
Volgend bericht: Mr. Igel’s kerstspecial »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.