Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Courgette taart uit eigen tuin

3 juli 2025 By Gertrude Reageer

Ik heb dit jaar drie courgette planten in de tuin. En ze hebben een mooi plekje gekregen tussen de aspergebedden. Het opkweken van zaad tot plantje gaat mij op een of andere manier niet zo goed af. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik heb wel eens gelezen dat courgette zaadjes pas ontkiemen vanaf 20 graden, en ik denk dat daar mis is gegaan. Want mezelf kennende weet ik dat zodra de eerste voorjaarszon doorkomt ik mezelf moet bedwingen om niet meteen alles al te gaan zaaien en dat het nog zeker twee maanden duurt dat de zon pas echt krachtig gaat schijnen.

Uiteindelijk heb ik dus zelf maar een plantje in leven gekregen en de rest heb ik gekregen van mijn lieve moestuin buren. Want dat is het leuke van een volkstuin, je deelt en je krijgt.

Dit recept is ideaal als je een overvloed aan courgettes tot je beschikking hebt. Een heerlijk bijgerechtje bij een Italiaanse maaltijd!

Ook maken? Hier is het recept.

Ingrediënten voor 4 personen
2 ( twee kleuren?)courgettes in schijfjes van 3mm dik
4 eetl. olijfolie
50 gram fijngeraspte Parmnzaanse kaas
50 gram zelf gemaakt broodkruim (hier vind je het recept)
1 eetl. verse salie
Zeezout en chiliflakes, naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de courgetteschrijfjes in een grote kom met de olijfolie.

Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim, salie en chiliflakes.

Vet een ronde ovenschaal in met wat olie en schik de schijfjes courgettes mooi achter elkaar in de vorm. Dat ziet er gezellig en aantrekkelijk uit. Bestrooi met het broodkruimmengsel.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 miniten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 5 minuten tot de bovenkant borrrelt en goudbruin is.


Wil je meer recepten met courgette? Type dan het woord ‘courgette’ in de zoekbalk bovenaan de website. Zo vind je alle recepten met daarin courgette.

Courgettebloemen gevuld met gevogeltemousse
Courgette limoen risotto

Categorie: Beltane (zomer), Bijgerechten, Gertrude in de tuin, Gertrude kookt & Bregje bakt Tags: De Italiaanse keuken, Vegetarisch

Vorig bericht: « Vormgeving Kinderliedjes begeleiden op gitaar || Anna Liem

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.