
Ik heb dit jaar drie courgette planten in de tuin. En ze hebben een mooi plekje gekregen tussen de aspergebedden. Het opkweken van zaad tot plantje gaat mij op een of andere manier niet zo goed af. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik heb wel eens gelezen dat courgette zaadjes pas ontkiemen vanaf 20 graden, en ik denk dat daar mis is gegaan. Want mezelf kennende weet ik dat zodra de eerste voorjaarszon doorkomt ik mezelf moet bedwingen om niet meteen alles al te gaan zaaien en dat het nog zeker twee maanden duurt dat de zon pas echt krachtig gaat schijnen.
Uiteindelijk heb ik dus zelf maar een plantje in leven gekregen en de rest heb ik gekregen van mijn lieve moestuin buren. Want dat is het leuke van een volkstuin, je deelt en je krijgt.
Dit recept is ideaal als je een overvloed aan courgettes tot je beschikking hebt. Een heerlijk bijgerechtje bij een Italiaanse maaltijd!
Ook maken? Hier is het recept.
Ingrediënten voor 4 personen
2 ( twee kleuren?)courgettes in schijfjes van 3mm dik
4 eetl. olijfolie
50 gram fijngeraspte Parmnzaanse kaas
50 gram zelf gemaakt broodkruim (hier vind je het recept)
1 eetl. verse salie
Zeezout en chiliflakes, naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de courgetteschrijfjes in een grote kom met de olijfolie.
Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim, salie en chiliflakes.
Vet een ronde ovenschaal in met wat olie en schik de schijfjes courgettes mooi achter elkaar in de vorm. Dat ziet er gezellig en aantrekkelijk uit. Bestrooi met het broodkruimmengsel.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 miniten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 5 minuten tot de bovenkant borrrelt en goudbruin is.

Wil je meer recepten met courgette? Type dan het woord ‘courgette’ in de zoekbalk bovenaan de website. Zo vind je alle recepten met daarin courgette.



Geef een reactie