Zie die mega courgettes op de foto staan? Die foto maakte ik afgelopen week toen ik met onze hond Jansje naar huis liep van onze moestuin. Alles wat aangeboden ligt op tafel mag je zo meenemen. In ieder geval, is dat mijn interpretatie…
Aangezien wij alleen maar gele courgettes kunnen oogsten, nam mijn grote oog de kleinste groene courgette mee. Wel vond ik dat de courgette een goede bestemming moest krijgen. Daarom maakte ik dit vegetarische bijgerecht bij de Italiaanse ossobucu wat een uitstekende combinatie bleek!
Mangiare!
Ingrediënten
- 1 courgette, geraspt
- 125 gram risotto
- 0,5 Liter water
- olie
- ½ kippenbouillon tablet
- 1 ui, gesnipperd
- 3 eetlepels witte wijn
- 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 limoen
- Flinke klont boter
Zo maak je de risotto
- Fruit in een flinke scheut olie, de uien glazig.
- Voeg de rijst toe en roer totdat de korrels zijn bedekt met olie.
- Blus met de witte wijn de rijst af, en roer totdat deze is opgenomen in de rijst.
- Voeg het bouillonblokje bij de rijst en doe telkens een beetje water bij de rijst en wacht met bijvoegen totdat deze geheel is opgenomen.
- Herhaal dit tot al het water is gebruikt en de rijst gaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten.
- Voeg de courgette en de rasp en sap van de limoen toe bij de rijst.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe, en roer totdat de kaas is gesmolten.
- Proef, en breng eventueel de risotto op smaak met peper en zout.
- Roer net voor het opdienen de boter erdoorheen.
Susanne zegt
Wat een enorm lekkere risotto, mooie combinatie van smaken, echt een aanrader!