Mr Igel is blij dat het herfst is! Allemaal bladeren, appels en noten vliegen door de lucht. Mr Igel bakt er een zachte cake mee met een vleug speculaaskruiden door de appels.
Ingrediënten
- 125 gr zachte boter
- 175 gr bloem
- 4-5 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 100 gr suiker
- 1 vanillestokje, gehalveerd en het zaad eruit geschraapt
- Snuf zout
- 2 eieren
- Half zakje bakpoeder
- 5 eetlepels karnemelk
- Grote hand gehakte noten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een bakvorm van ongeveer 26 cm in met boter.
- Vermeng de speculaaskruiden met de appels en zet deze even aan de kant.
- Vermeng de boter met de suiker en het vanillezaad en mix dit tot een lichte massa.
- Roer de eieren erdoorheen en voeg daarna de gezeefde bloem en bakpoeder toe tot het mengsel.
- Voeg het zout toe, en spatel voorzichtig de karnemelk door het beslag.
- Doe het beslag in de vorm en duw de appels met noten in het beslag.
- Bak de cake voor ongeveer 40 minuten gaar in de oven.
Geef een reactie