Van 1 – 30 november 2018 is het Nederland Leest. Ter gelegenheid daarvan hebben wij samen met bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom een thema-boekje samengesteld voor een gezellig winters avondje. Dit boekje met een 5-tal recepten heet De bieb kookt over en wordt in de maand november cadeau gedaan in de bibliotheek. Natuurlijk zijn alle recepten na te lezen op onze blog.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur
Ingrediënten
- 500 gram tarwebloem + wat extra om te bestuiven
- 6 gram droge gist
- 10 gram suiker
- 30 gram zachte boter
- 325 ml volle melk, lauwwarm
- 1 eetlepel oregano
—–
- Olijfolie, om in te smeren
- Handje oregano
- Zeezout
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten boven de stippellijn met een snuf zout in een grote kom en kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg.
- Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af en laat deze ongeveer een uur rijzen, totdat het deeg in volume is verdubbeld.
- Verdeel het deeg in twee stukken en rol beide stukken uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Rol het deeg op een snijd het in gelijke plakken.
- Leg de rolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan, dek af met een theedoek en laat nog een uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bestrijk de broodjes met olijfolie. En bestrooi het met wat oregano en zeezout.
- Bak het breekbrood in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Geef een reactie