Ingrediënten voor 6 personen
Voorbereiding: 20 minuten maaktijd plus 8 uur wellen
- 250 gram gedroogde kikkererwten
- 1 theelepel baking soda (of 1 zakje van 5 gram)
- 270 gram tahinpasta
- 4 eetlepels citroensap
- 4 tenen knoflook
- 1 DL water zout
Bereidingswijze
- Was de kikkererwten een dag tevoren goed en doe ze in een grote kom. Overgiet ze met minstens tweemaal het volume aan water en laat ze een nacht wellen.
- Giet de volgende dag de kikkererwten af. Zet een middelgrote pan op hoog vuur en doe de uitgelekte erwten erin met de backing-soda. Bak ze al roerend circa 3 minuten.
- Voeg 1.5 L vers water toe en breng het aan de kook. Schep steeds het schuim en eventuele bovendrijvende vliesjes van het oppervlak af en laat de kikkererwten gaarkoken. Dat kan tussen de 20-40 minuten duren. De kikkererwten zijn gaar als ze mooi en zacht zijn, ze breken gemakkelijk tussen duim en wijsvinger zonder dat het puree is geworden.
- Giet de kikkererwten af. Je hebt nu zo’n 600 gram kikkererwten.
- Doe de kikkererwten in de kom van de keukenmachine.
- Maal ze tot een stevige puree en voeg terwijl de machine draait de overige ingrediënten erbij. Maal de hummus voor circa 5 minuten tot een gladde massa.
- Eetsmakelijk!
ps. Hummus kun je maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.
Geef een reactie