
Dit is dé cake die Matt Preston bereidde tijdens de Masterclass van Masterchef Australië. Ik kopieerde dit recept uit het kookboek van onze buurvrouw; zij kookt en bakt keer op keer superlekkere recepten van Matt Preston! Dit recept is eenvoudig om te maken en zelfs tot 2 maanden houdbaar in de diepvries.
Bon appetit!
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 230 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 3 overrijpe bananen (zwart is prima)
- 260 gram tarwebloem
- 1 tl baking soda (zuiveringszout)
- Snuf zout

Zo maak je de bananenbrood
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een broodblik in met boter en bekleed het met bakpapier.
- Klop de boter en suiker met een handmixer tot een mengsel zacht en licht van kleur is.
- Klop de eieren en bananen er goed door; voeg de bloem, de baking soda en het zout toe en meng alles kort door elkaar.
- Schenk het beslag in een broodblik en zet het 55 minuten in de oven. Steek een houten prikker in het brood: als deze er schoon uit komt, is het brood gaar.
- Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in het bakblik. Stort het daarna op een rooster en laat het volledig afkoelen.
Geef een reactie