Deze atjar op basis van komkommer. Wij eten deze atjar regelmatig als ‘zuurtje’ bij een Oosters gerecht.
Ingrediënten
- 1 komkommer, gehalveerd en ontdaan van zaadlijsten
- 1 rode paprika, gewassen en ontdaan van zaadlijsten
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel suiker
- Peper en zout
- 1 theelepel mosterd
- 1 dl azijn
Bereidingswijze
- Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en doe deze bij de komkommer.
- Voeg de gesneden sjalot en knoflook toe aan de komkommer.
- Verwarm in een pannetje de azijn met de mosterd en suiker. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
- Giet het warme mengsel over het komkommermengsel.
- Roer alles goed door elkaar en laat het voor tenminste 2 uur intrekken in de koelkast.
Geef een reactie