Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Appel cake

16 november 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Apple cake mr.Igel

Mr Igel voelt zich niet fijn vandaag. Zijn keel doet pijn en het liefst blijft hij lekker warm onder de wol. De hele dag blijft mr Igel zacht snurkend in bed. Aan het einde van de middag wordt hij dan toch een beetje wakker omdat hij ziet dat de oven in de grote keuken aanstaat. ‘s Avonds laat wanneer de mensen in het huis eindelijk zijn gaan slapen, wipt hij zijn bed uit omdat hij toch wat trek gekregen heeft. Oei… Mr Igel ziet op het aanrecht wat cake kruimels liggen en volgt dit spoor naar de vers gebakken appelcake. “Appelcake” mompelt Mr Igel met zijn mond nog vol is het beste medicijn voor een grieperige dag.

Het recept afkomstig uit het boek van Mary Berry; 100 Sweet treats and puds.

Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • De schil van 1 limoen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram roomboter
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gram appel, die geschild, geboord en zijn fijngesneden
  • Poedersuiker, om te bestrooien

Extra benodigdheden:

  • Cake vorm
cake met appels

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet de cakevorm licht in met boter.
  2. Weeg de bloem af en vermeng dit met de limoenschil, bakpoeder, boter, suiker en eieren. Meng dit tot een glad beslag. Vouw het beslag om de fijngesneden appels.
  3. Schep het beslag in het ingevette bakblik en bak dan de cake voor ongeveer een 1 – 1 ¼ uur af tot hij mooi gerezen en gaar is.
  4. Laat de cake voor 10 minuten afkoelen in het blik, waarna je hem kan storten op een bak rek. Bepoeder de cake met poedersuiker.

Geïnspireerd? Bestel hier jouw exemplaar

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst), Toe & zoet

Vorig bericht: « Soep van pompoen met steranijs
Volgend bericht: Zuurkoolschotel met gehakt en banaan »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.