Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Amandeltulband

15 december 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Amandeltulband recept

Een poosje geleden zaten wij een paar dagen in Stavoren. Daar zit ik altijd oude Seasons en andere tijdschriften door te bladeren. Nu vond ik het kookboek van c1000 tussen een stapel kooktijdschriften. En zowaar, ik vond daar wat kook- en bakinspiratie om thuis aan de slag te gaan! Zie hier het resultaat…

Voorbereidingstijd: ca 20 minuten + 40 minuten in de oven

Ingrediënten voor 12 plakken cake
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 55 gram amandelschaafsel
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 75 gram boter
  • Poedersuiker (strooibus)
  • Tulbandvorm, ingevet
  • Een paar druppels Disanotto (optioneel)
Voorbereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bestrooi de ingevette tulbandvorm met paneermeel en schud het overtollige paneermeel uit de vorm.
  3. Rooster in een pan zonder vet de amandelschaafsel goudbruin. Blijf in de buurt van de pan, want de amandelen kunnen snel aanbranden.
  4. Zeef boven een ruime kom het bakmeel met de suiker, vanillesuiker en ½ theelepel zout. Meng de afgekoelde amandelen. Maak in het midden een kuiltje.
  5. Smelt in een steelpanntje de boter . Roer in een maatbeker het ei meteen vork los. Roer de melk en de gesmolten boter erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van het meelmengsel en meng alles met een vork tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
  6. Schep het beslag in de tulbandvorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de tulband in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Steek een houten prikker in het midden van de tulband. Komt deze weer droog uit het gebak, dan is de tulband gaar.
  7. Zet de tulband op een rooster en laat de tulband20 minuten afkoelen. Verwijder de vorm en laat de tulband verder afkoelen.
  8. Zet de tulband op een mooie schaal. Strooi royaal suiker over de tulband.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toe & zoet Tags: Kerst

Vorig bericht: « Eekhoorntjesbrood
Volgend bericht: Geitenkaas in kribbe »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.