Zelf ben ik niet heel erg bekend met het gebruik van aardappels in de Italiaanse keuken. Toch zijn aardappels in Italië een geliefd product. Vooral als bijgerecht voor bij vis- of vleesgerechten. Zelf aten wij dit recept Aardappelen op z’n Italiaans met een op de huid gebakken zalm met gesauteerde groente. Zalig!
Lees in deze blog alles over de verschillende soorten aardappels!
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook
- 600 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 5 eetlepels droge witte wijn
- Blikje (hele) tomaten in blik
- Pizzakruiden (Rozemarijn, oregano en salie)
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook op niet al te hoog vuur goudbruin; roer af en toe.
- Doe er de aardappels bij en bak ze een paar minuten op hoog vuur en roer ze regelmatig.
- Voeg de wijn toe en laat hem pruttelen totdat hij verdampt is.
- Zet het vuur laag en doe de tomaten bij de aardappels.
- Bestrooi alles met de pizzakruiden en voeg er 150 ml water bij.
- Dek de pan af en laat de inhoud op laag vuur pruttelen tot de aardappels uit elkaar vallen.
- De Aardappels op z’n Italiaans zijn klaar om op te dienen.
Geef een reactie